Asociația Ținutul Buzăului și OMV Petrom își unesc forțele pentru a susține lupta împotriva COVID-19

OMV Petrom susține cele două spitale din județul Buzău care au devenit frontul luptei împotriva noului virus.

Asociația Ținutul Buzăului și OMV Petrom își unesc forțele pentru a combate COVID-19. În următoarea perioadă, vom pune la dispoziție resurse pentru achiziționarea de materiale de protecție și echipamente medicale. Le vom redirecționa către cele două spitale din județul Buzău care au devenit frontul luptei împotriva noului virus: Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și Spitalul Județen de Urgență Buzău.

Dezvoltarea durabilă și sprijinul comunităților sunt obiective comune ale Asociației Ținutul Buzăului și ale OMV Petrom. Anul acesta, erau planificate activități pentru susținerea meșteșugului local, dezvoltarea infrastructurii turistice și reducerea amprentei de carbon a vizitatorilor din Ținut. Însă în situația actuală, cei doi parteneri au decis să realoce resursele pentru combaterea virusului.

Răzvan-Gabriel Popa, Director Executiv al Asociației Ținutul Buzăului

“Siguranța locuitorilor unui teritoriu este, din punctul nostru de vedere, esențială oricărui proces de dezvoltare. Este una dintre pietrele de temelie pe care trebuie să construim neîncetat. Sperăm ca resursele pe care le vom pune la dispoziție să crească gradul de siguranță al medicilor, dar și confortul și șansele de vindecare ale pacienților.”

Asociația Ținutul Buzaului și OMV Petrom vor colabora împreună cu managerii celor două spitale și cu Consiliul Județean Buzău, pentru a coordona fluxul de necesar cât mai eficient.

Petre Emanoil Neagu, Președinte al Consiliul Județean Buzău

”Prietenul la nevoie se cunoaște” zice un proverb românesc! Asociația Ținutul Buzăului demonstrează încă o dată că este un prieten de nădejde al județului Buzău, unindu-și forțele cu OMV Petrom pentru a dona materiale sanitare în valoare de 56.000 lei pentru Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Cu toții am făcut eforturi în această perioadă să asigurăm protecția cadrelor medicale și cred că doar acționând împreună, autorități, ONG-uri, reprezentanți ai mediului de afaceri, mass-media și cetățeni, am reușit să avem un răspuns prompt în fața acestei pandemii. Sunt convins că acesta a fost un exemplu că doar împreună putem obține rezultatele dorite! În numele tuturor buzoienilor, vă mulțumesc!”

Claudiu Damian, Manager al Spitalului Județean de Urgență Buzău

„Încercarea de a limita efectele pandemiei reprezintă o luptă continuă, susținută, o luptă ce presupune utilizarea multor resurse financiare, materiale, dar mai ales umane, la un nivel fără precedent. Am fost, suntem și vom fi puși la încercare în continuare. Dar eforturile și sprijinul ONG-urilor și al mediului de afaceri au reprezentat un real ajutor. Am simțit că nu suntem singuri în această luptă, că toți sunt alături de noi și ne susțin. Mulțumesc OMV Petrom și Asociației Ținutul Buzăului pentru donație! Suplimentarea stocurilor de echipamente de protecție reprezintă un sprijin neprețuit în această perioadă.”

Adrian Danielescu, Manager al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat

„Întreg colectivul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, desemnat spital suport COVID – 19, aduce mulțumiri sponsorului OMV Petrom și Asociației Ținutul Buzăului, care prin donațiile făcute ne-au oferit posibilitatea, ca în continuare să înfăptuim un act medical de calitate, să oferim siguranță atât pacienților, cât și cadrelor medicale.”

Despre Asociația Ținutul Buzăului
Asociația Ținutul Buzăului a fost înființată în anul 2017 de echipa de implementare a proiectului „Geoparcul Ținutul Buzăului”. Scopul principal al Asociației este dezvoltarea durabilă a comunităților, ONG-ul fiind activ în domeniul protecției mediului, educației, implicării comunității, dezvoltării economiei locale și a turismului.
contact@tinutulbuzaului.org
tinutulbuzaului.org
facebook.com/tinutulbuzaului

Despre OMV Petrom
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.