Hărți și Cărți

  • Descoperă cele mai enigmatice obiective din Ținutul Buzăului! Ascunse în pădurile și pe versanții dealurilor, Așezările Rupestre au fost dintotdeauna o sursă de mister și fascinație pentru vizitatori și localnici deopotrivă. În acest ghid vei găsi toate indiciile pentru a desluși cine au fost arhitecții acestor incinte dar și detalii legate de cum să ajungi la câteva dintre acestea, inclusiv hărți ale traseelor marcate.
  • Explorează cele patru situri cu vulcani noroioși din Ținutul Buzăului, inclusiv cel mai înalt vulcan noroios din Europa. În noul nostru ghid vei descoperi cum funcționează vulcanii noroioși și vei afla nu numai cum să ajungi la ei, dar și ce trasee de drumeție găsești în apropiere. Ești gata de călătorie?
  • Oricât de gustoși ar fi cârnații de Pleșcoi, bucătăria buzoiană înseamnă mult mai mult decât atât. Grație unor inimoși localnici care o reînvie, putem savura la un pahar de vorbă bună gastronomia locală tradițională, bio și gourmet. Descarcă revista noastră și descoperă legătura dintre mâncarea bună și viața lungă.
  • Ce crezi că este o piatră? Unde au plecat dinozaurii? Cum crezi că au evoluat oamenii? Cum curge apa în subteran și cum erup supervulcanii? Ai auzit despre radon, gazul radioactiv care intră în case? Aici vei afla cum trebuie să te porți cu mediul, dar și cum să te păzești de riscurile nevăzute din jurul tău.
  • Acest ghid te va ajuta să descifrezi comorile culturale care stau ascunse peste tot în jurul nostru. Dincolo de castele și ruine, în Ținut găsești povești, legende, rețete, tradiții și meserii. Găsești locuri care au o însemnătate specială, iar la fiecare pas întâlnești ornamente bogate care înfrumusețează obiectele de zi cu zi.
  • Când vizitezi vulcanii noroioși ai mare grijă să nu trezești balaurul! De asemenea, evită fierbătorile pentru că sunt capcane lăsate în urmă de căpcăuni. Dacă găsești un bob de chihlimbar cineva îți va citi viitorul în el. Dar indiferent ce faci să nu te lași amăgit de spiritele din bolovani pentru că te vei rătăci! Te invităm să descoperi Ținutul Buzăului prin ochii locuitorilor, dar și ai vizitatorilor.
  • Te pregătești să pleci într-o călătorie în Ținutul Buzăului? Ia cu tine Harta Călătorului și vei descoperi cele mai spectaculoase obiective, cele mai frumoase locuri și cele mai interesante muzee. Harta îți prezintă drumurile principale și te ajută să ajungi în Ținut indiferent de unde pornești. Ești gata să explorezi?
  • Umblăm la pas prin Ținutul Buzăului și te ajutăm să descifrezi lumea naturală și poveștile locurilor. Roci povestite pentru călătorii curioși, urmele căutătorilor de chihlimbar, călătorii în timp, plante și animale de mult uitate, alfabete necunoscute, ruine misterioase, pietre ciudate, ape vii și ape moarte. Un tărâm la limita magiei te așteaptă să îi treci pragul.
  • Descoperă povestea Pământului, a naturii și a oamenilor mergând pe urmele cercetătorilor. Vei afla câte ceva despre oceane preistorice și munți de sare, despre insecte prinse pentru milioane de ani în boabe de chihlimbar și despre pietre cu forme ciudate. Vei descoperi plante și insecte, te vei feri de scorpioni și vei citi despre comori, descântece și legende. Dar cel mai important, îi vei cunoaște pe motanul Vasile și pe boul Bujor.