Cum Ajung

Acum că te-ai hotărât, te vom ajuta să ajungi ușor în Ținutul Buzăului! Ai de gând să călătorești cu mașina, cu trenul, cu bicicleta? Sau poate sosești de la distanțe mai mari și zbori cu avionul? Îți vom oferi cele mai bune sfaturi și unelte. Te așteptăm cu drag în Ținut!

 • Avion

  Dacă sosești cu avionul, destinația ta este Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), din București. Ținutul Buzăului este la 130 km distanță.

  Dacă vrei să îți continui călătoria cu un automobil personal, ai de condus doar 2 ore. Poți să închiriezi o mașină chiar de la aeroport. Iată câteva site-uri unde poți verifica prețurile și poți rezerva o mașină din timp. Nu uita să alegi o mașină cu garda înaltă. Dacă vrei să te aventurezi, sau dacă călătorești pe timp ploios, alege un 4x4. Mai departe, găsești detalii în secțiunea pentru călătoria cu mașina.

  Vrei să continui călătoria în Ținutul Buzăului cu trenul și nu cu mașina? Atunci trebuie să ajungi la Gara de Nord. De la Aeroport fie iei un taxi către gară, fie iei autobuzul 783 către Piața Victoriei. De acolo iei metroul până la gară. Mai departe, găsești detalii în secțiunea pentru călătoria cu trenul.

 • Mașina personală

  Indiferent că vii dinspre București, Buzău sau Brașov, drumul care te duce în Ținutul Buzăului este DN10. Drumul ocolește limita sudică și vestică a teritoriului.

  Vrei să vezi vulcanii noroioși, munții de sare, focul viu? Atunci te interesează punctul de acces din Sătuc, către Scorțoasa, Arbănaș și Valea Slănicului.

  Vrei să vezi trovanți, așezări rupestre și relief glaciar? Atunci oprește-te în Pârscov și accesează Valea Bălănesei.

  Vrei să cauți chihlimbar și să explorezi misterele istoriei antice? Din Pătârlagele, mergi înspre Colți, pe Valea Sibiciului.

  Indiferent de intrarea pe care o alegi, ți se va deschide întreg Ținutul. Însă nu uita să alegi o mașină cu gardă înaltă. Înainte să pornești la drum, ia această hartă cu tine. Îți va fi de mare folos.

  Descarcă Harta Călătorului

  Nu uita însă că nu poți accesa orice drum cu mașina. Multe sate și obiective interesante sunt legate de drumuri de car sau de ulițe. Acestea nu sunt drumuri pentru autoturism, iar accesarea lor cu mașina îți va cauza neplăceri și ție, și localnicilor. Poți călători fără probleme pe drumuri județene. Mai departe însă, lasă-ți mașina la loc sigur și pornește într-o explorare pe picior, sau cu bicicleta.

 • Bicicletă

  Te încurajăm să explorezi Ținutul Buzăului cu bicicleta. Vei putea accesa toate drumurile și ulițele, fără nicio problemă. Te vei bucura de peisaj, de aerul curat, vei putea să te oprești ori de câte ori vrei să faci o poză, vei sta de vorbă cu localnicii, te va alerga câte un câine. În orice caz, aventura și amintirile vor fi pe măsură.

  Poți oricând să sosești cu trenul până la cea mai apropiată gară, și de acolo să pornești cu bicicleta. Sau vino cu mașina până la pensiunea pe care ai ales-o, și mai departe, bucură-te de libertate.

  Descarcă Harta Călătorului

 • Autobuz

  În Ținutul Buzăului poți ajunge cu autocarul din București, Brașov și Buzău.

  Punctul de plecare din București este Autogara Filaret, unde Transcom 94 operează 2–3 curse pe zi. Pornești în direcția Pătârlagele – Nehoiu. Drumul durează ~ 3.5 ore.

  Punctul de plecare din Brașov este Autogara 1, lângă Gara CFR. Transbus Codreanu și Eprubeta oferă zilnic 2 curse către Pătârlagele, care durează ~ 3 ore.

  Indiferent de unde sosești, te interesează stațiile:

  • Măgura – pentru a accesa Pârscov și valea Bălanesei.
  • Pătârlagele și Valea Lupului – pentru a accesa Colți și valea Sibiciului.

  Accesează link-urile de mai jos pentru program, tarif și rezervare de bilet:

  Din Buzău ai multe posibilități să ajungi în Ținutul Buzăului, plecând din Autogara Nord XXL. Accesează link-urile de mai jos, pentru a vedea câteva opțiuni:

 • Tren

  Dacă vrei să ajungi în Ținutul Buzăului cu trenul, prima ta destinație este Gara de Nord sau de Sud din orașul Buzău. De acolo, sunt multe trenuri care merg în Ținut. Te interesează cele cu opriri în Berca, Pârscov, Pătârlagele și Valea Lupului.

  Vrei să accesezi vulcanii noroioși, munții de sare, focul viu? Atunci coboară în gara Berca.

  Vrei să vezi trovanți, așezări rupestre și relief glaciar? Atunci coboară în gara Pârscov și urcă pe valea Bălănesei.

  Vrei să cauți chihlimbar și să explorezi misterele istoriei antice? Coboară în gara Pătârlagele sau în halta din Valea Lupului.

  Indiferent de gara la care cobori, vei avea distanțe mari de parcurs pentru a vizita Ținutul. De multe ori, este vorba de câțiva kilometri. Prin urmare, ia-ți bicicleta cu tine sau bocancii de drumeție.

  Aici poți consulta mersul trenurilor: