Stargazing & Skygazing

Cât de mult timp petreci privind cerul, norii și stelele?

Fie că e răsărit, amiază, apus sau miez de noapte, fie că este senin, înorat, sau plină furtună, cerul din Ținutul Buzăului nu dezamăgește niciodată! Spectacolul oferit de cer se datorează clarității atmosferei, calității aerului și altitudinii, astfel încât Ținutul Buzăului este renumit pentru contrastul și intensitatea culorilor cerului.

Dacă ești în căutarea unei surse inepuizabile de imagini și de inspirație, sau dacă vrei să te lași copleșit de calea lactee, te așteptăm în Ținut.

Cele mai bune locuri de skygazing: oriunde, dar în special locurile cu deschideri largi. Înainte de toate, încearcă zonele de lângă Pârscov, Cozieni și Scorțoasa.

Dacă vrei să bucuri de cerul nopții, atunci trebuie să încerci puncte cu altitudine ridicată. Cele mai bune locuri de stargazing sunt cele în care singurele surse de lumină sunt nebuloasele, Calea Lactee și stelele îndepărtate. Încearcă Camboru și Muscelul Cărămănesc din comuna Colți, Scăieni și Nucu din Bozioru și aproape orice loc din Odăile sau de lângă Plaiul Nucului. Am început să marcăm cele mai bune locuri pe această hartă! Le adăugăm pe măsura ce le descoperim!