Muzeul 7 Locuri de Poveste

A mai trecut un an, și echipa Geoparcului a deschis un nou punct de vizitare: Muzeul 7 Locuri de Poveste, din Lopătari! Aici veți cunoaște 7 locuri din Ținutul Buzăului care au inspirat de-a lungul timpului povești cu balauri, uriași, căpcăuni, spirite protectoare, pietre magice și leacuri nemaiîntâlnite. Micul muzeul vă va călăuzi prin lumea imaginației și veți afla ce credeau oamenii locului despre originea vulcanilor noroioși, a fierbătorilor, a focurilor vii, a zidului uriașilor, a trovanților și nu numai! E un loc de poveste, în care vă așteaptă multe surprize!

Sperăm că atunci când veți păși afară din acest spațiu, să o faceți cu dorința de a explora Ținutul Buzăului pentru a descoperi cele 7 locuri, și astfel să deveniți călători în lumea Omului și a Pământului!

Muzeul este rezultatul cooperării dintre Geoparcul Ținutul Buzăului și Primăria Comunei Lopătari, și a beneficiat de ajutorul copiiilor de la școala din Luncile și a învățătorului lor!

Vă invităm să vizitați Muzeul 7 Locuri de Poveste, dar cu o singură condiție: nu hrăniți balaurul! Sat Lopătari, comuna Lopătari, lângă primărie.

Colaj 7L

Comments are closed.