Echipa

Geoparcul Ținutul Buzăului este implementat și coordonat de grupul profesional de lucru Geo-Team, care și-a început activitatea în Decembrie 2013. Echipa Geoparcului este interdisciplinară și formată din tineri specialiști în domeniile științelor pământului, științelor vieții, științelor umane și IT.

Razvan

Răzvan-Gabriel Popa

General Manager

Specialist Dezvoltare Sustenabilă

Este geolog specializat în vulcanologie și în dezvoltare sustenabilă, cu pregătire în conducerea și organizarea echipelor. Răzvan coordonează echipa Geoparcului Ținutul Buzaului, supervizează strategia de dezvoltare a zonei și lucrează activ în implicarea comunităților.

Alex

Alexandru Andrășanu

Expert UNESCO

Alex este geolog si are o vastă experiență în Geoparcuri Globale UNESCO. Este evaluator internațional și directorul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului. Rolul său principal în Ținutul Buzăului este consilierea administrației locale și regionale, precum și a echipei.

Alice2

Alice Popa

Specialist Dezvoltare Locală

Pregătirea de bază este în studii culturale și conservarea patrimoniului natural și cultural, la care se adaugă experiență în business și marketing. Unul dintre rolurile principale ale lui Alice este crearea de valori din resurse locale naturale, culturale și umane.

Ciprian

Ciprian Florescu

Specialist Design Grafic

Este un geolog care s-a dedicat pasiunii pentru design grafic, pe care a ridicat-o la nivel profesional. Principala responsabilitate a lui Ciprian este designul tuturor publicațiilor Geoparcului, de la cărți poștale, până la cărți, panouri și aspectul paginilor web.

sergiu

Sergiu-Florin Popa

Specialist IT

Are pregătire în dezvoltarea și întreținerea de pachete software. Prin activitatea lui, Sergiu construiește și conservă infrastructura virtuală a Geoparcului Ținutul Buzăului, fie că e vorba de site-uri, de aplicații Web, PC sau Mobile.

Cristina

Cristina Toma

Specialist Interpretare

Are pregătire în relatii internaționale și studii culturale și în interpretarea elementelor de patrimoniu local. Prin interpretare, Cristina exprimă informații științifice pe înțelesul tuturor, le face accesibile și interactive.

George

Ștefan George Kudor

Specialist Educație non-formală

Pregătirea de bază este în tehnologia informației și metode alternative de educație, la care se adaugă conservarea patrimoniului natural și cultural. Principala responsabilitate a lui George este crearea de programe educaționale pentru tinerii din Ținutul Buzăului.

Ana

Ana-Maria Neculai

Specialist administrație publică

Are pregătire în management public și este Consilier la cabinetul președintelui Consiliului Județean Buzău. Rolul Anei este de a menține legătura între echipa Geoparcului și administrația regională.

Echipa Geoparcului colaborează pe termen lung și cu alți specialiști, printre care Anamaria Iuga de la Muzeul Național al Țăranului Român și Cristina Partal de la Antrec Buzău.